رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان انتخاب شد در ششمین کنگره اتحاد که در دوحه برگزار شد دراین مطلب کوتاه به صفحاتی از کتاب زندگی دکتر علی قره داغی نگاهی می اندازیم. دکتر علی قرهداغی در تیرماه ۱۳۲۸ در روستای نوتی از توابع شهرستان قره داغ استان سلیمانی به دنیا آمد، او در خانواده ای مذهبی، میهن و علم دوست …
بیشتر بخوانید »آزمون اجباری
“أَحَسِبَ النَّاسُ أَن یُتْرَکُوا أَن یَقُـولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا یُفْتَنُونَ” سوره عنکبوت آیه ۲(آیا مردم گمان می کنند همین که بگویند ایمان آوردیم [ کافی است و] رها میشوند و مورد آزمایش [روبه رو شدن با چالش های انتخاب میان خیر و شر و حق و باطل] قرار نخواهند گرفت؟)نباید فراموش کنیم که: یکی از سنت های بدون دگرگونی و …
بیشتر بخوانید »آیا حرکت حماس آمادگی های لازم را داشت؟
خداوند متعال برادران ما در مقاومت غزه را با تصاویر و روشنگری هایی قبل از جنگ مبارک طوفان الاقصی در مدت بیش از سی سال مفتخر کرد که نتیجه اطاعت آنان از فرموده خداوند متعال بود: « وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّهٍ”» (الانفال: ۶۰) و از جمله این تصاویر می توان به موارد زیر اشاره کرد، اما به آنها …
بیشتر بخوانید »گرسنگی معده _ گرسنگی مغز
هنگامی که گرسنه میشویم به دنبال تهیه غذا میرویم ؛هنگامیکه تشنه میشویم به دنبال آب میرویم !ما و سایر موجودات زنده از این نظر با هم مشترکیم اما آنچه بهما امتیاز انسان بودن بخشیده و میبخشد اینست که گرسنگی و تشنگی فکری را هم میفهمیم و این حس بیشتر زمانی به ما دست میدهد که از یک حداقل آگاهی و …
بیشتر بخوانید »۱۱ ویژگی انسان های: بزرگ- متوسط – کوچک
ویژگی یکم: انسانهای بزرگ اول فکر می کنند، بعد حرف میزنندانسانهای متوسط اول حرف میزنند، بعد فکر می کنند.انسانهای کوچک اصلا فکر نمیکنند. ویژگی دوم: انسانهای بزرگ بدیهای دیگران را فراموش می کنند.انسانهای متوسط خوبیهای دیگران را فراموش می کنند.انسانهای کوچک قبول ندارند که چیزی را فراموش میکنند. ویژگی سوم: انسانهای بزرگ انتقادپذیرند.انسانهای متوسط انتقاد گریزند.انسانهای کوچک انتقاد ستیزند. ویژگی …
بیشتر بخوانید »روزنامه نگار و پژوهشگر آلمانی:
اگر خوارزمی نبود، کامپیوتر و اینترنت هم نبود “ولفگانگ گونترلرش” رئیس تحریریه روزنامه آلمانی “فرانکفورتر آلگانیه تسایتونگ” در مطلبی در این باره نوشت: اگر نظریات “ابو جعفر محمد بن موسی خوارزمی” موسس علم جبر و لگاریتم و واضع فرمول های اصلی ریاضیات نوین نبود جهان امروز اینترنت و کامپیوتر را نمی شناخت. لرش با بیان این که پیشگامان ریاضیات نوین …
بیشتر بخوانید »قرآن پیام جهانی و جاویدان
– تعریف قرآن بیگمان قرآن کلام خداوند است که به وسیله جبرییل امانت دار وحی بر حضرت محمد (ص) نازل گردیده. جبرییل پیشتر نیز آورنده ی وحی و پیام خداوندی برای پیامبران پیش از حضرت محمد ص بوده است. هرگاه برای رسول خدا وحی می شد در حالات او تغییراتی به وجود می آمد که افراد دور و بر ایشان …
بیشتر بخوانید »اسلامی که دیگران را به آن فرا می خوانیم، نویسنده: علامه یوسف قرضاوی
اسلامی است که عقل را مورد خطاب قرار داده و در فهم دین و آبادانی دنیا به آن اعتماد دارد، اسلامی که به علم و دانش گستری و استفاده از جدیدترین تئوری های علمی دعوت می کند و دستاوردهای علمی در تمام میدان ها را می پذیرد، اندیشیدن را عبادت دانسته و فراگیری هر علمی را که امت به آن …
بیشتر بخوانید »درسها و عبرتهایی از ویروس کرونا(نگرشی قرآنی)
نویسنده: هیوا راشدی مدّت زمانی است اخبار بیماری کرونا دغدغهی مردم جهان شده و ورد زبان رسانهها و شبکههای اجتماعی گشته است و برداشتها و تحلیلهای گوناگونی از آن میشود که شاید درست یا نادرست باشند و اندیشههای خرافی هم پا به عرصهی ظهور نهاده و رواج یافتهاند. این عوامل زمینهای گشت تا نکاتی را در رابطه با تعامل صحیح با …
بیشتر بخوانید »حزب دینی وحزب لادینی
حزب دینی وحزب لادینی سیاست یک بام و دو هوای کشورهای اروپایی نویسنده: دکتر عمرعبدالعزیز- سلیمانیه پس از گسترش کمونیزم و شکل گیری ده ها حزب سوسیالیستی و نهضت های کارگری در سال های میانی سده ی نوزدهم میلادی بود که اروپائی ها به خود آمدند و در یک عکس العمل دفاعی ده ها حزب دینی را با عناوینی چون …
بیشتر بخوانید »قلبت را پس بگیر، و خانه ات را در بهشت ببین
نویسنده : یاسمین مجاهد /مترجم: سمیرا کنعانی زنی را می شناسم که عشقش به محبوب از هر نظر و از هر چه در این دنیاست، بیش تر بود. زنی که هرگز اجازه نداد موقعیتش او را محدود یا کنترل کند. او در قلبش ایمانی داشت که حاضر شد به خاطر آن جانش را فدا کند. او یک ملکه بود اما فراتر از …
بیشتر بخوانید »محرم فرصتی برای درک حسینی یا یزیدی بودن ما!
محرم فرصتی برای درک حسینی یا یزیدی بودن ما! محرم، آغاز سال جدید هجری و طلیعهی ماهی است که تاریخ ظلمی را که در این ماه بر خاندان پیامبر اسلام رفت فراموش نخواهد کرد. از قضای روزگار هم ظالمان و هم مظلومان از جامعهی مسلمانان بوده و هر دو گروه نیز خود را بر حق میدانستند و مسلمان واقعی. اما …
بیشتر بخوانید »دیدگاه مارکس و فروید درباره منشاء دین
دیدگاه مارکس و فروید درباره منشاء دین نویسنده: علامه عبدالله احمدیان در این مقاله دیدگاه مارکس و فروید درباره منشاء دین را بررسی می کنیم . کارل مارکس که اقتصاد را زیر بنا پنداشته و فرهنگ و اخلاق و دین و هر چیز دیگر را روبنا شمرده است، مدعی است که دین مجموعه ای از باور ها و اخلاقیات و …
بیشتر بخوانید »حکمت و فلسفه ی روزه
حکمت و فلسفه ی روزه نویسنده: پروفسور مصطفی ابراهیم زلمی / مترجم: دکتر محمود ابراهیمی روزه داری یک عبادت قدیمی است که در ادیان الهی پیش از اسلام نیز وجود داشته است. همان طور که خداوند می فرماید: ( یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ )[بقره: ۱۸۳] « ای کسانی که …
بیشتر بخوانید »ادعای ایمان و همکاری با دشمنان.
(لَا تَجِدُ قَوْمًا یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ یُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ کَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِیرَتَهُمْ ۚ أُولَٰئِکَ کَتَبَ فِی قُلُوبِهِمُ الْإِیمَانَ وَأَیَّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ ۖ وَیُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا ۚ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ۚ أُولَٰئِکَ حِزْبُ اللَّهِ ۚ أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ) (المجادله:۲۲) «گروهی را نمییابی …
بیشتر بخوانید »