هنگامی که گرسنه میشویم به دنبال تهیه غذا میرویم ؛هنگامیکه تشنه میشویم به دنبال آب میرویم !ما و سایر موجودات زنده از این نظر با هم مشترکیم اما آنچه بهما امتیاز انسان بودن بخشیده و میبخشد اینست که گرسنگی و تشنگی فکری را هم میفهمیم و این حس بیشتر زمانی به ما دست میدهد که از یک حداقل آگاهی و …
بیشتر بخوانید »۱۱ ویژگی انسان های: بزرگ- متوسط – کوچک
ویژگی یکم: انسانهای بزرگ اول فکر می کنند، بعد حرف میزنندانسانهای متوسط اول حرف میزنند، بعد فکر می کنند.انسانهای کوچک اصلا فکر نمیکنند. ویژگی دوم: انسانهای بزرگ بدیهای دیگران را فراموش می کنند.انسانهای متوسط خوبیهای دیگران را فراموش می کنند.انسانهای کوچک قبول ندارند که چیزی را فراموش میکنند. ویژگی سوم: انسانهای بزرگ انتقادپذیرند.انسانهای متوسط انتقاد گریزند.انسانهای کوچک انتقاد ستیزند. ویژگی …
بیشتر بخوانید »حکم فقهی انواع بیمه (اهل سنت)
حکم فقهی انواع بیمه سال های متمادی است راجع به حکم فقهی بیمه از دیدگاه علمای اهل سنت، سؤال می شود که آیا استفاده از انواع بیمه مانند بیمه ی عمر، بیمه ی ممتلکات، بیمه ی درمانی و … چه حکمی دارد؟البته نظر به اینکه صنعت بیمه، مساله ی جدیدی است و در کتاب های فقهی هیچیک از مذاهب اشاره …
بیشتر بخوانید »نگاهی نو به جایگاه زنان
نگاهی نو به جایگاه زنان زن در مقام یک انسان: رسول خدا ص در شرایطی پیام اسلام را آغاز نمود که گروهی منکر انسانیت زنان و برخی هم در مورد آن شک و گمان به سر می بردند، و جمعی هم ضمن اعتراف به انسانیتشان آنان را به عنوان موجوداتی که برای خدمت به مردان آفریده شده اند، نگاه می …
بیشتر بخوانید »روزنامه نگار و پژوهشگر آلمانی:
اگر خوارزمی نبود، کامپیوتر و اینترنت هم نبود “ولفگانگ گونترلرش” رئیس تحریریه روزنامه آلمانی “فرانکفورتر آلگانیه تسایتونگ” در مطلبی در این باره نوشت: اگر نظریات “ابو جعفر محمد بن موسی خوارزمی” موسس علم جبر و لگاریتم و واضع فرمول های اصلی ریاضیات نوین نبود جهان امروز اینترنت و کامپیوتر را نمی شناخت. لرش با بیان این که پیشگامان ریاضیات نوین …
بیشتر بخوانید »«آیه الله شیخ محمد مردوخ»؛ نامآورترین روحانی کردستان
آیتالله شیخ محمد مردوخ ملقب به جمالالدین فرزند مرحوم شیخ عبدالمؤمن در ۲۷ رجب سال ۱۲۹۷ هجری قمری برابر با ۱۲۵۶ خورشیدی در سنندج به دنیا آمد و نامآورترین روحانی کُردستان در عهد قاجار و پهلوی است. به گزارش ایکنا از کردستان، آیتالله شیخ محمد مردوخ ملقب به جمالالدین فرزند مرحوم شیخ عبدالمؤمن در ۲۷ رجب سال ۱۲۹۷ هجری قمری …
بیشتر بخوانید »قرآن پیام جهانی و جاویدان
– تعریف قرآن بیگمان قرآن کلام خداوند است که به وسیله جبرییل امانت دار وحی بر حضرت محمد (ص) نازل گردیده. جبرییل پیشتر نیز آورنده ی وحی و پیام خداوندی برای پیامبران پیش از حضرت محمد ص بوده است. هرگاه برای رسول خدا وحی می شد در حالات او تغییراتی به وجود می آمد که افراد دور و بر ایشان …
بیشتر بخوانید »ناصر سبحانی “حقگرا”یی که حیاتش را به تعفُّنِ “توجیه” آلوده نکرد.
ناصر سبحانی “حقگرا”یی که حیاتش را به تعفُّنِ “توجیه” آلوده نکرد بە قلم محسن نیکخواه ۱. یکی از بدبختیهای بزرگ بشر، توجیه است: توجیهِ ایمانسوزِ حقسوزِ وجدانسوز. انسان، هیچ وقت ایماناش و حقگراییاش و وجداناش نمیسوزد و خاکستر نمیشود و با خاک یکسان نمیشود مادامیکه پای این توجیهِ ویرانگر در میان نباشد. سفّاکترین سفّاکانِ تاریخ هم برای سفّاکیاشان لازم است …
بیشتر بخوانید »نحوه محاسبه و تعیین حق الزحمه مترجم کتاب
۱۳۹۹-۰۱-۲۳ اگر قصد دارید کتابی را برای ترجمه و چاپ به مترجم و ناشر سفارش بدهید، بایستی پیش از این کار، هزینه آن را برآورد کنید. بدین منظور لازم است که به سراغ مترجمان یا مؤسسات ترجمه بروید و با ناشران صحبت کنید تا بتوانید برآوردی از هزینهها داشته باشید. روش آسانتر این است که به سایتهای ترجمه و نشر کتاب مراجعه نموده و با استفاده …
بیشتر بخوانید »بنیادگراییِ غیردینی
بنیادگراییِ غیردینی نباید تصور کرد که بنیادگرایی[۱]، فقط شکل و شمایل دینی یا مذهبی دارد. از قضا حجم و اَبعاد فجایعی که بنیادگراییِ غیردینی ـ خاصه بنیادگرایان متأثر از اندیشهی مارکسیسم ـ آفریدهاند چهبسا دهشتناکتر و مهیبتر نیز باشد. صدالبته چه به لحاظ عقلی و چه مستند به متن مقدس مسلمانان یعنی قرآن، مسابقهدادن در شرارت، قتل، آدمکشی و سایر …
بیشتر بخوانید »همنشین یار مهربان
روایتی از زندگی مرحوم ماموستا ملاسعید سلیمی موسس اولین کتابخانه جوانرود؛مردی که همه عمر همنشین «یار مهربان» بود خبرگزاری کردپرس به مناسبت درگذشت مرحوم ماموستا ملاسعید سلیمی از خدمتگزاران خوش نام عرصه فرهنگ منطقه اورامانات و موسس اولین کتابخانه جوانرود، روایتی خواندنی از زندگی این شخصیت از زبان فرزند ایشان تهیه کرده که در ادامه می خوانید: پایگاه خبری تحلیلی …
بیشتر بخوانید »چگونه از مطالعه و خواندن کتاب لذت ببریم ؟
نویسنده: عبدالحکیم محمدی ۱٫ در قدم نخست به این کلمه قرانی (اقْرَأْ) یعنی: “بخوان” خودرا شارژ ایمانی نمائیم چون دستور افریدگارمان است .وبرای قانع شدن بیشتر در مورد خواندن ، خوب است که این ایه قرانی رانیز زمزمه کنیم :ن ۚ وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَنون. سوگند به قلم! و قسم به چیزی که مینویسند!سوره قلم آیه۱ اینجاست که به اهمیت خواندن …
بیشتر بخوانید »دیدگاه دانشمدان غیر مسلمان در باره: اسلام و قرآن
کشیش و مبلغ مذهبی مسیحی خلیل احمد (۱) نام محمد ص برای همیشه با اعجاز گره خورده است، مسیح ع در مقام بشارت به آمدن او فرموده اند: «شما را از رویدادهای آینده با خبر می کند» این اعجاز که همان قرآن کریم است، معجزهی جاویدان پیامبر ص است، قرآن در اشاره به همه رشته های دانش نوین چون پزشکی، …
بیشتر بخوانید »اسلامی که دیگران را به آن فرا می خوانیم، نویسنده: علامه یوسف قرضاوی
اسلامی است که عقل را مورد خطاب قرار داده و در فهم دین و آبادانی دنیا به آن اعتماد دارد، اسلامی که به علم و دانش گستری و استفاده از جدیدترین تئوری های علمی دعوت می کند و دستاوردهای علمی در تمام میدان ها را می پذیرد، اندیشیدن را عبادت دانسته و فراگیری هر علمی را که امت به آن …
بیشتر بخوانید »مقدمه ای بر کتاب (حقوق و آزادی ها)
ماموستا ملا محمد ملازاده بسم الله الرّحمن الرّحیم به أستعین، علیه توکّلت و إلیه أُنیب الحمد لله ربّ العالمین، و صلوات الله و سلامه و برکاته علی إمام المرسلین سیّدنا محمد الأمین و علی آله و صحبه و من تبعهم باحسان الی یوم الدین. و بعد: خداوند جلّ جلاله می فرماید:﴿ یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ …
بیشتر بخوانید »