آخرین خبرها

اجتماعی

مسائل اجتماعی

پروفسور دکتر علی قره داغی به عنوان

رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان انتخاب شد   در ششمین کنگره اتحاد که در دوحه برگزار شد دراین مطلب کوتاه به صفحاتی از کتاب زندگی دکتر علی قره داغی نگاهی می اندازیم. دکتر علی قرهداغی در تیرماه ۱۳۲۸ در روستای نوتی از توابع شهرستان قره داغ استان سلیمانی به دنیا آمد، او در خانواده ای مذهبی، میهن و علم دوست …

بیشتر بخوانید »

پروژه‌ی شکست‌خورده‌ی سکولاریسم در اروپا و بازگشت دین

اسلام تایمز: در این مقاله به تجزیه‌وتحلیل بحث‌های آکادمیک اخیر در خصوص نقش بنیادین دین در روابط بین‌الملل می‌پردازیم و این نکته را بررسی می‌کنیم که آیا ما واقعاً شاهد افزایش قدرت سیاسی دین (ادیان) هستیم؟ افزایش ظهور و حضور دین در سیاست بین‌الملل، یکی از موضوعات بسیار مهمی است که امروزه در صحنه‌ی روابط بین‌الملل مطرح می‌شود. آیا دلیل …

بیشتر بخوانید »

آینده ارزش‌های دموکراسی و سکولاریسم!

✍️صلاح الدین عباسی جنگ غزه تغییرات بزرگی پدید آورد. اینکه چرا و چگونه به وقوع پیوست. حق با کدام طرف است. حماس کارش خوب بود یا بد و این سوالات رایج، در این نوشتار مورد نظر بنده نیست. می‌خواهم از یک بعد دیگر به این جنگ نگاه کنیم و تاثیر آن را بر آینده، سبک سنگین کنیم.موضوع با حمله یک …

بیشتر بخوانید »

آزمون اجباری

“أَحَسِبَ النَّاسُ أَن یُتْرَکُوا أَن یَقُـولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا یُفْتَنُونَ” سوره عنکبوت آیه ۲(آیا مردم گمان می کنند همین که بگویند ایمان آوردیم [ کافی است و] رها می‌شوند و مورد آزمایش [روبه رو شدن با چالش های انتخاب میان خیر و شر و حق و باطل] قرار نخواهند گرفت؟)نباید فراموش کنیم که: یکی از سنت های بدون دگرگونی و …

بیشتر بخوانید »

قطر ۱۰هزار خانه سیار به زلزله زدگان ترکیه و سوریه هدیه می دهد

وزارت خارجه قطر از ارسال ۱۰ هزار خانه سیار به مناطق زلزله زده ترکیه و سوریه خبر داده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت امور خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور ۱۰ هزار خانه سیار را برای ساکنان مناطق زلزله زده در ترکیه و سوریه ارسال می‌کند. دکتر ماجد بن محمد انصاری، مشاور نخست وزیر …

بیشتر بخوانید »

اسلام سیاسی، آری یا نه؟

اخیرا در ارتباط با اصطلاح «اسلام سیاسی» بگو مگوها و اظهار نظرهایی میان اهل دین و دانش بروز نموده است، اینگونه پیداست که زمینه ساز آن رویکرد تازه برخی از اعضای شورای مرکزی «جماعت دعوت و اصلاح» بوده است. از آنجا که تا کنون به متن آن رویکرد دست نیافته ام و تنها به صورت شفاهی آن را شنیده و …

بیشتر بخوانید »

زلزله پدیده ای طبیعی یا عذاب الهی؟

زلزله چگونه روی می دهد؟ بنا بر یافته های دانش زمین شناسی و فیزیک مجموعه ای از اصول قوانین و مقررات بر روابط میان پدیده های جوی، آبی و خشکی کره زمین و دیگر سیارات حاکم هستند که سب کنش و واکنش میان آنها می شوند و زمینه را برای پیدایش شب و روز، دگرگونی  فصل ها و بارش باران …

بیشتر بخوانید »

آیا پروژه (هارپ) عامل زلزله اخیر ترکیه بوده است؟

از ساعات نخست زلزله ترکیه بار دیگر شایعات عجیب درباره احتمال وقوع زلزله بر اثر هارپ در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود. در این گزارش به مرور این شایعات و البته اسناد علمی درباره هارپ پرداخته شده است. چند سال پیش و زمانی که زلزله‌ای سهمگین در ترکیه رخ داد، برخی افراد و رسانه‌ها از احتمال آنکه …

بیشتر بخوانید »

سریال تاریخی دیدنی (سلجوقیان بزرگ)

سریال تاریخی فوق العاده (قیام سلجوقیان بزرگ) بازخوانی مهمترین بخش از تاریخ فراموش شده ایران، و نقش فرمانروایان حنفی مذهب سلجوقی در فرهنگ و تمدن سازی ایران و آبادانی و توسعه ممالک اسلامی و دفاع ایشان از مظلومان در برابر صلیبی ها و گروه تروریستی اسماعیلیه به رهبری حسن صباح. همچنین بررسی نقش پر رنگ شخصیت های بزرک تاریخ ایران: …

بیشتر بخوانید »

بیانیه «اتحادیه جهانی عالمان و دانشگاهیان مسلمان»

بیانیه «اتحادیه جهانی عالمان و دانشگاهیان مسلمان» در ارتباط با رویدادهای جاری ایران «اتحادیه جهانی عالمان و دانشگاهیان مسلمان» با نگرانی بسیار گزارش های مربوط به کشته و زخمی شدن تعدادی از شرکت کنندگان در تظاهرات اخیر و رفتار خشونت آمیز با آنان، همچنین عکس العمل های خشونت بار و غیرمسئولانه را پیگیری می نماید، به ویژه قضیه کشته و …

بیشتر بخوانید »

به مناسبت در گذشت علامه دکتر قرضاوی

بیوگرافی دکتر یوسف قرضاوی خاستگاه و تحصیلات دکتر یوسف قرضاوی در روستای صفت تراب مرکز محله الکبری در استان غربی مصر به دنیا آمد؛ به نوشته حافظ ابن حجر و دیگر نویسندگان، عبدالله بن حارث بن جزء الزبیدی آخرین صحابه ای که در مصر وفات کرده است در این روستا مدفون است. تاریخ ولادت قرضاوی مصادف با ۹/۹/۱۹۲۶ بوده است؛ …

بیشتر بخوانید »

ابراهیم کالین: یک معماری امنیتی جدید در سطح جهانی باید شکل بگیرد

دوحه/خبرگزاری آناتولی ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه طی سخنانی در میزگردی با عنوان «بازتاب‌های ژئوپلیتیکی جنگ روسیه و اوکراین در خاورمیانه» در چارچوب نشست دوحه اظهار داشت: امیدوارم این جنگ هر چه زودتر به پایان برسد. با این حال، یک معماری امنیتی جدید در سطح جهانی باید شکل بگیرد. نحوه شکل‌گیری و ساخت معماری امنیتی با توجه به رویدادهایی …

بیشتر بخوانید »

گرسنگی معده _ گرسنگی مغز

هنگامی که گرسنه میشویم به دنبال تهیه غذا میرویم ؛هنگامیکه تشنه میشویم به دنبال آب میرویم !ما و سایر موجودات زنده از این نظر با هم مشترکیم اما آنچه بهما امتیاز انسان بودن بخشیده و میبخشد اینست که گرسنگی و تشنگی فکری را هم میفهمیم و این حس بیشتر زمانی به ما دست میدهد که از یک حداقل آگاهی و …

بیشتر بخوانید »

۱۱ ویژگی انسان های: بزرگ- متوسط – کوچک

ویژگی یکم: انسان‌های بزرگ اول فکر می کنند، بعد حرف می‌زنندانسان‌های متوسط اول حرف می‌زنند، بعد فکر می کنند.انسان‌های کوچک اصلا فکر نمی‌کنند.  ویژگی دوم: انسان‌های بزرگ بدی‌های دیگران را فراموش می کنند.انسان‌های متوسط خوبی‌های دیگران را فراموش می کنند.انسان‌های کوچک قبول ندارند که چیزی را فراموش می‌کنند. ویژگی سوم: انسان‌های بزرگ انتقادپذیرند.انسان‌های متوسط انتقاد گریزند.انسان‌های کوچک انتقاد ستیزند. ویژگی …

بیشتر بخوانید »