کشیش و مبلغ مذهبی مسیحی خلیل احمد (۱) نام محمد ص برای همیشه با اعجاز گره خورده است، مسیح ع در مقام بشارت به آمدن او فرموده اند: «شما را از رویدادهای آینده با خبر می کند» این اعجاز که همان قرآن کریم است، معجزهی جاویدان پیامبر ص است، قرآن در اشاره به همه رشته های دانش نوین چون پزشکی، …
بیشتر بخوانید »اُم المؤمنین عائشه در چند سالگی با پیامبر (ص) ازدواج کرد؟ دیرینهشناسی یک افسانه
اُم المؤمنین عائشه در چند سالگی با پیامبر (ص) ازدواج کرد؟ دیرینهشناسی یک افسانه سید عدنان فلاحی در نوشتار حاضر دربارهی سن ازدواج ام المؤمنین عائشه، ما دست به کند و کاو در منابع تاریخی، روایی و حدیثی زده و تناقضات این روایات را به تفصیل روشن خواهیم کرد. نخست: نقل و بررسی روایات غالب که عائشه را در هنگام …
بیشتر بخوانید »منشور حقوق بشر و آزادی های اجتماعی مدینه
در منشور حقوقی حکومت مدینهی منوره (که در پایان این یادداشت متن کامل آن آورده شده است) در سال اول هجری قمری مصادف با ۶۲۲م تدوین گشت، یعنی ۱۴قرن پیش، بسیاری از مبانی اجتماعی و سیاسی را میبینیم که خرد مسلمان معاصر به اندیشیدن در آن و بهره بردن از آن بسی نیازمند است، با اینکه سدههای زیادی از آن روزگار …
بیشتر بخوانید »حضرت محمد (ص) از دیدگاه دانشمندان غیر مسلمان
خداوند (جل جلاله) با مبعوث گردانیدن رسول الله (صلی الله علیه وسلم) بر انسانها منت نهاد و دامنه ظلم و جهالت را بهوسیله او برچید. با بعثت رسول خدا (صلی الله علیه وسلم) و تلاشهای خستگی نا پذیر او پیرامون زدودن خرافات و رسوم غیر انسانی و بدور از عقل، نسیم خوشبختی و رفاه وزیدن گرفت و دنیای بربریت و …
بیشتر بخوانید »رهآورد پیامبر(ص) «امیدبخشی، دیدهگشایی، خردورزی و دگرپذیری
رهآورد پیامبر(ص) «امیدبخشی، دیدهگشایی، خردورزی و دگرپذیری صدیق قطبی زادهی ثانی است احمد در جهان صد قیامت بود او اندر عیان هر که گوید کو قیامت ای صنم؟ خویش بنما که قیامت نَک منم [مولانا جلالالدین رومی] ما آن سعادت را نداشتهایم که جمال عالَمآرای محمدی را ببینیم، اما اگر لیاقت و برازندگی اقتدا به او را داشته باشیم، شنیدن …
بیشتر بخوانید »اوصاف آفرینشی و اخلاقی رسول اکرم
اوصاف آفرینشی و اخلاقی رسول اکرم ۹۳۹۴۸_۱۳۴۹۵۴۵۶۶۰هند بن أبی هاله (که فرزند أم المؤمنین حضرت خدیجه و دایی حضرات حسن و حسین رضی الله عنهما میباشد)، مردی وصف کننده بود، دربارهیی رسول اکرم صلى الله علیه وسلم چنین گفته است: «آنحضرت صلى الله علیه وسلم همواره اندوهگین و اندیشمند بود، به نظر میرسید استراحتی ندارد، سکوتی ژرف داشت و جز …
بیشتر بخوانید »کتابت حدیث و کثرت روایت از منظر خلفای راشدین
در صدر اسلام برخی از صحابه کرام درباره ثبت احادیث به صورت نوشتار و اکثار روایت نظریات متفاوتی داشتند. علاوه بر اینکه طبق برخی روایات از آن حضرت صلی الله علیه وسلم اجازه نوشتن ثابت است، اما باز هم در میان صحابه کرام برخی اقدام به این کار را نمی پسندیدند. لذا در این نوشتار بر آنیم تا با بررسی …
بیشتر بخوانید »میراث پیامبر(صلی الله علیه و سلم)
پس از آنکه خداوند متعال آیه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا» را نازل فرمود و با نزول این آیه پروندۀ شریعت اسلام در قالب مجموعه ای مملو از فرامین الهی به بشریت تقدیم شد، و ملت محمدی- علی صاحبها الصلاه و السلام- به کمال نهایی عزت و مجد رسید، پیامبر خدا صلی الله علیه …
بیشتر بخوانید »کارنامه نبوّت محمّدی(ص)
نویسنده:امام ابوالحسن ندوی مترجم:مفتی قاسم قاسمی منبع:مجله:ندای اسلام«دارالعلوم زاهدان» اهمیت انسان در جهان هستی سرنوشت این جهان، همواره در گرو سرنوشت انسان بوده و هست؛ و سعادت و شقاوت در آن، با وجود انسان معنا یافته است. اگر انسان حقیقی در جهان وجود داشته باشد، فقدان هر چیز قابل فخر دیگر، از قبیل مال و ثروت، و زینت و جمال، …
بیشتر بخوانید »