آخرین خبرها

پایان نشست سه روز مجمع عمومی اتحاد علما در استانبول

24_08_2014_aa_05فلسطین و غزه موضوع اساسی سخنرانی‌هاست

اتحادیه‌ی جهانی علمای مسلمان چهارمین نشست مجمع عمومی خود را تحت عنوان «نقش اتحادیه در پیشرفت و ترقی امت» به ریاست دکتر یوسف قرضاوی در استانبول ترکیه آغاز کرد. در این نشست بیش از ۶۰۰ عالم از کشورهای مختلف جهان حضور دارند؛ دکتر علی قره داغی هم از جمله شرکتکنندگان در این نشست است.

جلسه‌ی افتتاحیه‌ی این نشست با سخنان دکتر عصام البشیر آغاز شد که در آن به موضوع فلسطین به ویژه غزه پرداخت. دکتر قرضاوی در جلسه‌ی افتتاحیه‌ی مجمع پیروزی رجب طیب اردوغان را در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که به صورت دموکراتیک و شفاف برگزار شد به او تبریک گفت.

علامه قرضاوی تأکید کرد پروژه‌ی اتحادیه در حال رشد و توسعه است و شمار علمای منتسب به این اتحادیه و شاخه‌های آن در جهان اسلام رو به افزایش است.

استاد قرضاوی افزود درهای اتحادیه به روی همه‌ی علما از مذاهب مختلف باز است مگر کسانی که علمشان را در خدمت به حکام به کار می‌گیرند و به اشغالگر و مستبد اجازه می‌دهند مردم بیگناه را قتل عام کند. وی خاطر نشان کرد بزرگ‌ترین افتخار اتحادیه حمایت قاطع از انقلابهای پنج کشور عربی مصر، سوریه، لیبی، تونس و یمن بوده است و اتحادیه در اصول اولیه‌ی خود آورده است که همواره در کنار ملتهای ستمدیده قرار دارد نه با حکام ظالم؛ از آزادی حمایت می‌کند نه از استبداد، با عدالت اجتماعی همنوایی دارد نه با ظلم و استبداد. استاد قرضاوی در ادامه به دو مسأله‌ی اساسی اشاره کرد و گفت: دوست دارم به دو مسأله‌ی مهم اشاره کنم: نخست مشارکت زنان در زمینه‌های مختلف اجتماعی و گشودن درهای مساجد به روی آنان به ویژه در کشورهایی که تابع مذهب حنفی هستند؛ زیرا زنان با فکر و فرهنگ خود باعث شکوفایی تمدن و پرورش نسلهای صالح و آگاه می‌شوند.

دوم مسأله‌ی دعوت؛ تمام جهان عرصه‌ی دعوت است و شایسته است مردان و زنان مؤمن و صادق مسأله‌ی دعوت را در رأس کارشان قرار دهند تا پیام اسلام به آخرین نقاط کره‌ی زمین برسد.

دکتر علی قره داغی دبیرکل اتحادیه نیز اظهار داشت اتحادیه شیوه‌ی اعتدال و میانه‌روی را سرلوحه‌ی کاری خود قرار داده است و بر اساس برنامه‌ی رسول خدا (ص) حرکت می‌کند به ویژه که علما وارثان پیامبران هستند.

وی تأکید کرد وظیفه‌ی اتحادیه تنها صادر کردن بیانیه نیست بلکه اتحادیه سازمان فعالی است که در راستای منافع همه‌ی انسان‌ها حرکت می‌کند و از حقوق آنان در هر جایی که باشند حمایت می‌کند. دکتر قره داغی پایمردی جانانه‌ی مردم غزه در برابر تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی را ستود و از نقش مؤثر جنبش حماس و دیگر جناحهای مقاومت اسلامی در ایستادگی و دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین قدردانی کرد.

دبیرکل اتحادیه از نقش برخی از کشورها که مواضع قاطعی در برابر رژیم صهیونیستی و یورش به غزه اتخاذ کردند ستایش کرد و سکوت بسیاری از کشورهایی عربی را به باد انتقاد گرفت.

از سوی دیگر شیخ راشد غنوشی عضو هیأت امنای اتحادیه تأکید کرد: حکام مسلمان باید با هماهنگی افراد صاحب نظر دست به اصلاحات جدی بزنند چرا که ادامه‌ی وضعیت موجود ناگزیر به اعتراض و انقلاب به قصد اصلاحات می‌انجامد اگر چه هزینه‌ی سنگینی هم به دنبال داشته باشد. استاد غنوشی در سخنانش افزود: سازمان ملل و اعلامیه‌های حقوق بشر دستاوردهای خوبی هستند اما سیطره‌ی قدرتهای بزرگ بر این نهاد‌ها باعث شده است نتوانند هیچ گامی در حمایت از مظلومان بردارند.

محمد قرماز رئیس امور دینی ترکیه هم اظهار داشت: جهان اسلام از تفرقه و پراکندگی رنج می‌برد و امت هیچ‌گاه این چنین دچار ضعف و عقب‌ماندگی نشده بود.

وی در سخنان خود در جلسهی افتتاحیه‌ی مجمع گفت: شماری از علما هستند که در رأس مؤسسات با سابقه‌ی دینی قرار دارند اما سرسپرده‌ی حکام ظالم هستند و با اقدامات خود آتش فتنه را شعله‌ور می‌کنند و نمی‌دانند که امت در چه وضعیت بغرنجی قرار دارد. قرماز برخی از خطرات فراروی اسلام را از سوی مسلمانان دانست گفت: امروز مسلمانان همدیگر را قتل عام می‌کنند و این پدیده در تاریخ سابقه نداشته است و ما امروز در مصر و لبنان و سوریه و عراق شاهد آن هستیم. وی افزود کسی که به وحشیگری دست می‌زند، قبور انبیا و صالحان را تخریب می‌کند و مسیحیان را از خانه و کاشانه‌شان آواره می‌کند به هیچ وجه ممکن نیست در دایره‌ی اسلام جای گیرد و علما بیش از همه سزاوار رویارویی با این گروه‌ها هستند. قرماز از علمای امت و مردم مسلمان خواست در حمایت از فلسطین با هم متحد شوند.

امر الله ایشلر جانشین رئیس جمهور ترکیه نیز افزود کشورش آرزومند است امنیت و ثبات در سراسر جهان برقرار شود. وی افزود ترکیه هیچ‌گاه با اقلیت دیکتاتور حاکم بر ضد ملت‌ها همکاری نکرده است؛ این در حالی است که بسیاری از کشور‌ها در برابر حوادث جاری در جهان سکوت اختیار کردهاند و این مایهی تأسف است.

از سوی دیگر ایشلر از جهان اسلام خواست در برابر اسرائیل موضع قاطعی اتخاذ کنند زیرا اسرائیل صلح و ثبات جهانی را تهدید می‌کند. وی تأکید کرد نباید از هیچ تلاشی برای برقراری آتش بس در غزه و پایان دادن به محاصره‌ی این منطقه فروگذار کرد. وی افزود سکوت جهانی در برابر جنایات اسرائیل که در ماه مبارک رمضان بر ضد زنان و کودکان و سالخوردگان در غزه انجام گرفت به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

خانم حفصه لینا مدیر برنامه‌های دانشگاه اسلو، نماینده‌ی خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس، احسان هندرکس رئیس شورای قضایی مسلمانان آفریقای جنوبی و دکتر احمد ریسونی از دیگر سخنرانان جلسهی افتتاحیهی مجمع بودند. در خلال نشست مجمع از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز تقدیر به عمل آمد و امر الله ایشلر جانشین او به نمایندگی از ایشان نشان افتخار را دریافت کرد. علاوه بر این از محمد قرماز رئیس امور دینی ترکیه هم تقدیر و قدردانی شد.

گفتنی است که پیش از جلسه‌ی افتتاحیه‌ی مجمع، همایش هیأت امنای اتحادیه به ریاست علامه قرضاوی برگزار شده بود.

اصلاح وب

بیانیه پایانی

http://iumsonline.org/ar/default.asp?ContentID=8381&menuID=6

درباره‌ی سـلیمی

نویسنده و مترجم

همچنین ببینید

اسلامی که دیگران را به آن فرا می خوانیم، نویسنده: علامه یوسف قرضاوی

اسلامی است که عقل را مورد خطاب قرار داده و در فهم دین و آبادانی …

برنامه ها‌ و اهداف: اتحادیه‌ی جهانی علمای مسلمان

سپاس و ستایش خداوند را و سلام بر پیامبران برگزیده او به ویژه بر آخرین …

انتقاد اتحادیه جهانی علمای مسلمان از سخنان اسلام‌ستیزانه مکرون

انتقاد اتحادیه جهانی علمای مسلمان از سخنان اسلام‌ستیزانه مکرون اتحادیۀ جهانی علمای مسلمان اظهارات ضداسلامی …

احکام فقهی متعلّق به گسترش ویروس کرونا

  دکتر علی محی‌الدین قره‌داغی در خصوص حکم تعامل با ویروس جدید کرونا که با گسترش …

۲ نظر

  1. یزدگرد چهارم ساسانی

    صد حیف و هزار حیف که قسطنطنیه پایتخت امپراطوری روم زیر پای این قاتلان و ذابحان, و عرب بی تمدن صحرایی افتاده … شکر یزدان ایران آریایی ما زیر چنگال اسلام نیفتاده … تشیع یک پوششه برای پرت کردن اسلام بموقع خودش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *