آخرین خبرها

مطالبات مطرح شده در دیدار با دستیار ویژه‌ی رئیس جمهور در امور اقلیت‌ها

islahweb-12025-1403748984بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین والصلوه والسلام علی أفضل الأنبیاء والمرسلین سیدنا ومولانا و مقتدانا محمد-صلّی الله‌ علیه‌ وسلّم- و علی آله وأصحابه وأمته إلی یوم الدین.
«یا أیُّهَا النّاسُ إِنَّا خَلَقناکُم مَن ذَکَرٍ وَ أُنثَی وَ جَعَنَاکُم شُعُوباً وقَبَائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَاللّهِ أَتقَاکُم إِنَّ اللهَ عَلیم خبیر (حجرات ۱۳)»
خداوند را سپاس می گوییم بر پیامبران الهی سلام و درود می‌فرستیم و برای ارواح پاک و مطهر اصحاب و یاران فداکار آن حضرت رضایت و خشنودی خداوند را می‌طلبیم،
« وَ السَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهاجِرینَ وَ الْأَنْصارِ وَ الَّذینَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسانٍ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ وَ أَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْری تَحْتَهَا الْأَنْهارُ خالِدینَ فیها أَبَداً ذلِکَ الْفَوْزُ الْعَظیمُ (توبه۱۰۰)»
جناب آقای یونسی!
در سال‌‌ها‌ی اخیر شرایط بسیار ناگوار بر مملکت ما گذشت و مردم دچار حالت سرخوردگی و نومیدی شدند، کشور در انزوای سیاسی قرار داشت نفرت جهانی نسبت به ایران و ایرانی به وجود آمد و نتیجه‌ی آن قطع ارتباط با جهان خارج، خدشه‌دار شدن اعتبار بینالمللی ایران، کاهش ارزش پول ملی، بلوکه شدن ثروت و دارایی کشور، تحریم همه‌جانبه، توقف چرخ صنعت و تعطیلی بخش عظیمی از کارخانجات و حلقه‌ی تکمیلی آن افزایش تورم و بیکاری بی‌سابقه و فقر مفرط حاکم بر جامعه در چنین شرایطی مردم ایران با همت والا و عزم ملی و به منظور برون‌رفت از این بن‌بست به فکر تغییر در مدیریت کشور افتادند و در میان همه‌ی جریانات و سلایق سیاسی به برنامه‌‌ها‌ی دولت تدبیر و امید رأی اعتماد دادند، به امید بازگشت رونق سیاسی ـ اقتصادی، احیای کرامت انسانی و اعتماد بین دولت و ملت و در این شرایط مردم کُرد و اهل سنت ایران پیشتاز میدان شدند و با بالاترین رأی اعتماد به برنامه‌‌ها‌ و شعارهای تبلیغاتی بویژه اعلامیه‌ی اقوام و مذاهب و حقوق شهروندی صفحه‌ی جدیدی از اعتماد متقابل بین دولت و ملت را گشودند. ما این حماسه‌ی بزرگ و تاریخی ملت بزرگ ایران را به هیئت محترم دولت و به جنابعالی و به هموطنان گرامی تبریک می‌گوییم.
اینجانب به حکم خیرخواهی و در راستای مسئولیت دینی و به مصداق حدیث شریف نبوی «الدین النصیحه قلنا لمن …» بویژه در این شرایط متلاطم منطقه‌ای و جهانی و بعد از ۳۵سال از عمر انقلاب اسلامی ایران لازم می‌دانم به پاره‌ای از مشکلات موجود به منظور یادآوری و تلاش در جهت چاره‌جویی اشاره‌ای داشته باشم و مطمئن هستم که مردم کُرد و اهل سنت همچون گذشته به آرمانهای اصولی انقلاب (استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی) پایبند هستند. و بسان سایر هموطنان خویش در جهت اعتلای کشور و عمران و آبادانی دریغ ندارند اگر به آنها میدان عمل داده شود، و تنها راه خدمت به کشور را در گرو تقویت پایه‌‌ها‌ی مشارکت مدنی و احترام حاکمیت نسبت به همه‌ی شهروندان بدون تبعیض قومی و مذهبی می‌دانند، و معتقدند که عزت مملکت و حفاظت از یکپارچگی و وحدت ساکنان این سرزمین مسئولیت مشترک بین دولت و ملت است. و با توجه به شرایط فعلی حاکم بر جهان و طمع جهانخواران به ذخایر و منابع کشورهای منطقه به سرکردگی امپریالیسم غرب و صیهونیسم بین‌‌الملل، و تفرق و بلوک‌بندی مذهبی و ملی بین مسلمانان، و استبداد حاکمان منطقه، و خفه نمودن هر نوع صدای نقد و آزادی، و به رسمیت نشناختن دگراندیشان منتقد و مخالف همه و همه مستلزم توجه جدی زمامداران کشورهای اسلامی به رعایت حقوق و مطالبات ملت‌‌ها‌ را می‌طلبد. و این چالش ملی و مذهبی پیش روی ملت‌‌ها‌ی منطقه و تفرق و چند دستگی کلنگ ویرانگر بر فرق همبستگی و وحدت امت اسلامی به حساب می‌آید. بنگرید عراق و افغانستان و سوریه و دیگر کشورهای منطقه را.
این وضعیت همه توان و استعداد بالفعل و بالقوه یک امت را به خود مشغول و راه ترقی و سعادت را مسدود می‌سازد؛ با این توصیف دولتهایی که به بقا و ماندگاری خود می‌اندیشند باید به فرهنگ ملی و مذهبی قومیت‌‌ها‌ی درون کشوری احترام بگذارند و با همه آشتی برقرار کند و همه را شهروند درجه‌ی یک به حساب بیاورند و به فکر حذف دگراندیشان نباشند که این کار نه مفید است و نه به صلاح کشور به شهادت تاریخ. و به داخل کشور برگردیم، انتظار به جای ما و همه‌ی عقلا و دلسوزان این مرز و بوم پایان دادن به وضع موجود و احیا و تطبیق شعار ایران برای همه‌ی ایرانیان و اجرای ظرفیتهای قانون اساسی و اصول مغفول آن و رفع تبعیض و مشارکت دادن مردم کُرد و اهل سنت در امور کشور با توجه به وزن جمعیتی آن است.
جناب آقای یونسی!
جنابعالی مستحضر هستید که شعار مردمسالاری دینی، شایسته‌سالاری، هیچگاه در مورد مردم کُرد و اهل سنت محقق نشده و در این مورد خلاف واقعیت است، زیرا از مرکز تا پایین‌ترین واحد اداری کشور یعنی بخشداریها، مردم کُرد و اهل سنت از آن محرومند. بعنوان مثال: در این استان که یک سوم جمعیت دو میلیونی آن اهل سنت و بیش از ۲۰درصد آن در مرکز استان ساکن هستند یک مدیرکل وجود ندارد و برادران شیعی کل مدیریتهای استانی و ۳۰درصد از مدیریت شهرستانهای ما را در اختیار دارند و هیچگاه تعارفی به ما هم نکرده‌اند و این تبعیض همه‌ی بخشها را شامل می‌شود: فرهنگی، اقتصادی، مذهبی، اجتماعی و سیاسی.
جناب آقای یونسی!
 در خاتمه به منظور جمعبندی مطالب و صرفه‌جویی از وقت به صورت فهرست‌وار بخشی از این تبعیض را به عرض می‌رسانم و امیدوارم با تدبیر و درایت جنابعالی و اعضای محترم هیئت دولت و دلسوزان این مملکت قدمهای محکمی در راستای زدودن غبار رنج و الم بی‌عدالتی و محروم نمودن مردم ما از حقوق مشروع شهروندی برداشته شود.
۱ـ عدم استفاده از نیروهای متخصص و توانمند در مدیریت کلان، استانی و محلی.
۲ـ عدم توجه به فرهنگ ملی و مذهبی مردم منطقه و سختگیریهای خلاف قانون در خصوص نصب امامان جمعه و جماعت و برگزاری مراسم اعیاد و… .
۳ـ امنیتی کردن وضعیت مساجد و مدارس علوم دینی و ایجاد جو ناامنی بر روحانیون و طلاب در حد غیر قابل تحمل و دخالت نابه‌جای بسیاری از نهادها و ارگانهای دولتی و تعدد مراکز تصمیم گیری.
۴ـ ایجاد موانع بر سر احداث مساجد و مدارس توسط کمیسیون فرق و مذاهب و تأخیر در تصمیمات برای چندین سال.
۵ـ تبعیض در امر انتصابات و استخدامات و برخورد تعصب‌آمیز مذهبی و حفاری از زندگی شخصی و اعتقادی و مذهبی مردم و اعمال روشهای سختگیرانه‌ی گزینش با قانون نانوشته.
۶ـ عدم اختصاص حتی چند دقیقه‌ای از برنامه‌ی تلویزیونی استان برای ۳۰ درصد ساکن این استان.
۷ـ تبعیض ناروا در اختصاص کاروانهای حج و عمره به کمتر از ۳۰ درصد.
۸ـ عدم اختصاص بودجه برای مراکز دینی و فرهنگی از قبیل مساجد و مدارس علوم دینی، همایشها و یادواره‌‌ها‌ به منظور تجلیل از چهره‌‌ها‌ی ماندگار و اثرگذار علمی و فرهنگی منطقه از سوی سازمانهای مربوطه (اوقاف، ارشاد و سازمان تبلیغات).
۹ـ توجه نکردن قضات منطقه به ذیل ماده ۱۲ قانون اساسی در خصوص مسائل احوال شخصی مردم اهل سنت.
۱۰ـ اجرایی نشدن بسیاری از مصوبات سفرهای مقامات به منطقه و تأخیر در تکمیل پروژه‌‌ها‌ی عمرانی و اشتغال‌زا به مدت چندین سال.
۱۱ـ تبعیض به دستگاه قضا و عدلیه هم رسیده، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در بخشنامه‌ای دستور داده که روی تابلوی دفاتر و جلد دفترچه‌‌ها‌ی ازدواج و طلاق (ویژه اهل سنت چاپ شود).
۱۲ـ به وزارت فرهنگ و ارشاد هم نفوذ کرده که باید روی جلد تمامی کتب منتشره مؤلفان اهل سنت نوشته شود (ویژه اهل سنت) تا سایر هموطنان از خواندن آن منع شوند.
۱۳ـ این تبعیض به شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی هم رسیده، از ۱۱ نفر شورای تصمیم‌گیرنده‌ ۳ نفر اهل سنت در آن حضور دارند. و دفاتر استانی به کمتر از ۱ درصد .
با امید به لطف بی‌پایان خداوند قادر متعال و دعای خیر و توفیق برای مسئولان مخلص و خدوم ملت همگان را به خدای منان می‌سپارم.
                                                                                        والسلام علیکم ورحمه الله
                                                                                          احمد بهرامی ـ جوانرود

درباره‌ی سـلیمی

نویسنده و مترجم

همچنین ببینید

اسلام سیاسی، آری یا نه؟

اخیرا در ارتباط با اصطلاح «اسلام سیاسی» بگو مگوها و اظهار نظرهایی میان اهل دین …

گفت‌وگوی اختصاصی اصلاح وب با دکتر محمّد جهانگیری‌اصل درباب ترجمه‌های قرآن کریم توسّط دکتر عبدالرّحمن پیرانی و استاد عبدالعزیزسلیمی

اشاره: «محمّد جهانگیری اصل» متولّد ١٣۶۵ شهرستان اشنویه در نوار مرزی عراق و ترکیه، در سال …

سریال تاریخی دیدنی (سلجوقیان بزرگ)

سریال تاریخی فوق العاده (قیام سلجوقیان بزرگ) بازخوانی مهمترین بخش از تاریخ فراموش شده ایران، …

بیانیه «اتحادیه جهانی عالمان و دانشگاهیان مسلمان»

بیانیه «اتحادیه جهانی عالمان و دانشگاهیان مسلمان» در ارتباط با رویدادهای جاری ایران «اتحادیه جهانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *