آخرین خبرها

دادگاه کودتاچی های مصرائیل حکم اعدام دکتر مرسی،دکتر قرضاوی و ۱۰۵ نفر از شخصیت های اخوان المسلمین را صادر کرد.

18_06_14_06_03_41دادگاهی در مصر امروز (شنبه) حکم اعدام محمد مرسی، رئیس‌جمهوری سابق این کشور را در خصوص پرونده فرار از زندان در سال ۲۰۱۱ صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، جلسه قرائت حکم اولیه محمد مرسی، رئیس‌جمهوری برکنار شده مصر و ۱۰۵ تن از اعضای گروه اخوان‌المسلمین این کشور درخصوص دو پرونده “جاسوسی” و “فرار از زندان وادی نطرون” امروز در قاهره برگزار و پرونده متهمان برای اعلام رای شرعی به مفتی مصر ارجاع داده‌ شد.

حکم اعدام هم‌چنین علیه یوسف قرضاوی، روحانی مقیم قطر که هم‌اکنون در قطر به سر می‌برد، به صورت غیابی صادر شد.

پرونده محمد مرسی و ۱۰۵ تن از رهبران اخوان‌المسلمین در پرونده فرار از زندان وادی نطرون و جاسوسی برای اعلام حکم نهایی به مفتی مصر ارجاع داده شد.

دادگاه جنایی قاهره همچنین اسامی برخی از رهبران اخوان‌المسلمین را در پرونده انتقال اطلاعات به حماس به مفتی ارجاع داد که اسم محمد مرسی در بین این افراد نبود. قرار است جلسه بعدی دادگاه بعد از اعلام رای مفتی در خصوص این دو پرونده در تاریخ دوم ژوئن برگزار شود.

مرسی به اتهام سازماندهی در حمله به زندان مذکور و فرار چند هزار تن از زندانیان در سال ۲۰۱۱ به مرگ محکوم شده است. براساس حکم این دادگاه ۱۰۵ تن دیگر هم به زندان محکوم شده‌اند. رئیس‌جمهوری سابق مصر همچنین متهم به افشای اسرار دولتی است، اما صدور حکم در این باره به تعویق افتاده است.

حمله به زندان در ژانویه سال ٢٠١١ و در جریان تظاهرات اعتراضی علیه حکومت حسنی مبارک، رئیس‌جمهوری أسبق مصر روی داد و تعدادی از اعضای زندانی اخوان‌المسلمین، از جمله مرسی، موفق به فرار شدند.

براساس قوانین مصر، قبل از اجرای این حکم، قاضی باید نظر مفتی اعظم را درباره صدور حکم جویا شود. حتی در صورت تایید مفتی اعظم، این حکم قابل تجدیدنظر است.

مرسی پیش از این به اتهام آن که دستور بازداشت و شکنجه معترضان را در دوران حکومتش داده بود، به ۲۰ سال زندان محکوم شد. حامیان مرسی اتهامات وارده به وی را با انگیزه‌های سیاسی می‌دانند و مرسی نیز صلاحیت دادگاه‌ها را رد کرده است.

محمد مرسی به عنوان رهبر حزب آزادی و عدالت، وابسته به اخوان‌المسلمین، در انتخابات ریاست جمهوری سال ٢٠١٢ شرکت کرد و در مرحله دوم انتخابات پیروز شد. وی در ژوئیه ۲۰۱۳ میلادی در پی کودتای ارتش مصر از ریاست جمهوری برکنار شد و در مه ۲۰۱۴ عبدالفتاح السیسی، فرمانده سابق ارتش مصر، در جریان انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پیروزی رسید و جای مرسی را گرفت.

درباره‌ی سـلیمی

نویسنده و مترجم

همچنین ببینید

قطر ۱۰هزار خانه سیار به زلزله زدگان ترکیه و سوریه هدیه می دهد

وزارت خارجه قطر از ارسال ۱۰ هزار خانه سیار به مناطق زلزله زده ترکیه و …

اسلام سیاسی، آری یا نه؟

اخیرا در ارتباط با اصطلاح «اسلام سیاسی» بگو مگوها و اظهار نظرهایی میان اهل دین …

آیا پروژه (هارپ) عامل زلزله اخیر ترکیه بوده است؟

از ساعات نخست زلزله ترکیه بار دیگر شایعات عجیب درباره احتمال وقوع زلزله بر اثر …

سریال تاریخی دیدنی (سلجوقیان بزرگ)

سریال تاریخی فوق العاده (قیام سلجوقیان بزرگ) بازخوانی مهمترین بخش از تاریخ فراموش شده ایران، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *