رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان انتخاب شد در ششمین کنگره اتحاد که در دوحه برگزار شد دراین مطلب کوتاه به صفحاتی از کتاب زندگی دکتر علی قره داغی نگاهی می اندازیم. دکتر علی قرهداغی در تیرماه ۱۳۲۸ در روستای نوتی از توابع شهرستان قره داغ استان سلیمانی به دنیا آمد، او در خانواده ای مذهبی، میهن و علم دوست …
بیشتر بخوانید »آزمون اجباری
“أَحَسِبَ النَّاسُ أَن یُتْرَکُوا أَن یَقُـولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا یُفْتَنُونَ” سوره عنکبوت آیه ۲(آیا مردم گمان می کنند همین که بگویند ایمان آوردیم [ کافی است و] رها میشوند و مورد آزمایش [روبه رو شدن با چالش های انتخاب میان خیر و شر و حق و باطل] قرار نخواهند گرفت؟)نباید فراموش کنیم که: یکی از سنت های بدون دگرگونی و …
بیشتر بخوانید »برنامه (فرهنگ و تمدن اسلامی)
https://www.aparat.com/v/9bmzX/ فصل اول: قسمت ا https://www.aparat.com/v/9bmzX/ برنامه (فرهنگ و تمدن اسلامی) پخش شده از شبکه جهانی نور فصل اول: قسمت ۱
بیشتر بخوانید »اسلام سیاسی، آری یا نه؟
اخیرا در ارتباط با اصطلاح «اسلام سیاسی» بگو مگوها و اظهار نظرهایی میان اهل دین و دانش بروز نموده است، اینگونه پیداست که زمینه ساز آن رویکرد تازه برخی از اعضای شورای مرکزی «جماعت دعوت و اصلاح» بوده است. از آنجا که تا کنون به متن آن رویکرد دست نیافته ام و تنها به صورت شفاهی آن را شنیده و …
بیشتر بخوانید »گفتوگوی اختصاصی اصلاح وب با دکتر محمّد جهانگیریاصل درباب ترجمههای قرآن کریم توسّط دکتر عبدالرّحمن پیرانی و استاد عبدالعزیزسلیمی
اشاره: «محمّد جهانگیری اصل» متولّد ١٣۶۵ شهرستان اشنویه در نوار مرزی عراق و ترکیه، در سال ١٣٩۶ در مقطع دکتری رشتهی زبان و ادبیّات عربی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان(تبریز) پذیرفته شد. وی در ٣٠تیرماه ١٣٩٩ در مدّتزمان نسبتاً کوتاه (٢سال و ١٠ماه) از رسالهی دکتری تحت عنوان «نقد زبانشناختی ترجمههای معاصر فارسی قرآن کریم(مطالعهی موردی ترجمههای عبدالرّحمن پیرانی و عبدالعزیز سلیمی)» دفاع نموده …
بیشتر بخوانید »سریال تاریخی دیدنی (سلجوقیان بزرگ)
سریال تاریخی فوق العاده (قیام سلجوقیان بزرگ) بازخوانی مهمترین بخش از تاریخ فراموش شده ایران، و نقش فرمانروایان حنفی مذهب سلجوقی در فرهنگ و تمدن سازی ایران و آبادانی و توسعه ممالک اسلامی و دفاع ایشان از مظلومان در برابر صلیبی ها و گروه تروریستی اسماعیلیه به رهبری حسن صباح. همچنین بررسی نقش پر رنگ شخصیت های بزرک تاریخ ایران: …
بیشتر بخوانید »به مناسبت در گذشت علامه دکتر قرضاوی
بیوگرافی دکتر یوسف قرضاوی خاستگاه و تحصیلات دکتر یوسف قرضاوی در روستای صفت تراب مرکز محله الکبری در استان غربی مصر به دنیا آمد؛ به نوشته حافظ ابن حجر و دیگر نویسندگان، عبدالله بن حارث بن جزء الزبیدی آخرین صحابه ای که در مصر وفات کرده است در این روستا مدفون است. تاریخ ولادت قرضاوی مصادف با ۹/۹/۱۹۲۶ بوده است؛ …
بیشتر بخوانید »گرسنگی معده _ گرسنگی مغز
هنگامی که گرسنه میشویم به دنبال تهیه غذا میرویم ؛هنگامیکه تشنه میشویم به دنبال آب میرویم !ما و سایر موجودات زنده از این نظر با هم مشترکیم اما آنچه بهما امتیاز انسان بودن بخشیده و میبخشد اینست که گرسنگی و تشنگی فکری را هم میفهمیم و این حس بیشتر زمانی به ما دست میدهد که از یک حداقل آگاهی و …
بیشتر بخوانید »۱۱ ویژگی انسان های: بزرگ- متوسط – کوچک
ویژگی یکم: انسانهای بزرگ اول فکر می کنند، بعد حرف میزنندانسانهای متوسط اول حرف میزنند، بعد فکر می کنند.انسانهای کوچک اصلا فکر نمیکنند. ویژگی دوم: انسانهای بزرگ بدیهای دیگران را فراموش می کنند.انسانهای متوسط خوبیهای دیگران را فراموش می کنند.انسانهای کوچک قبول ندارند که چیزی را فراموش میکنند. ویژگی سوم: انسانهای بزرگ انتقادپذیرند.انسانهای متوسط انتقاد گریزند.انسانهای کوچک انتقاد ستیزند. ویژگی …
بیشتر بخوانید »حکم فقهی انواع بیمه (اهل سنت)
حکم فقهی انواع بیمه سال های متمادی است راجع به حکم فقهی بیمه از دیدگاه علمای اهل سنت، سؤال می شود که آیا استفاده از انواع بیمه مانند بیمه ی عمر، بیمه ی ممتلکات، بیمه ی درمانی و … چه حکمی دارد؟البته نظر به اینکه صنعت بیمه، مساله ی جدیدی است و در کتاب های فقهی هیچیک از مذاهب اشاره …
بیشتر بخوانید »نگاهی نو به جایگاه زنان
نگاهی نو به جایگاه زنان زن در مقام یک انسان: رسول خدا ص در شرایطی پیام اسلام را آغاز نمود که گروهی منکر انسانیت زنان و برخی هم در مورد آن شک و گمان به سر می بردند، و جمعی هم ضمن اعتراف به انسانیتشان آنان را به عنوان موجوداتی که برای خدمت به مردان آفریده شده اند، نگاه می …
بیشتر بخوانید »روزنامه نگار و پژوهشگر آلمانی:
اگر خوارزمی نبود، کامپیوتر و اینترنت هم نبود “ولفگانگ گونترلرش” رئیس تحریریه روزنامه آلمانی “فرانکفورتر آلگانیه تسایتونگ” در مطلبی در این باره نوشت: اگر نظریات “ابو جعفر محمد بن موسی خوارزمی” موسس علم جبر و لگاریتم و واضع فرمول های اصلی ریاضیات نوین نبود جهان امروز اینترنت و کامپیوتر را نمی شناخت. لرش با بیان این که پیشگامان ریاضیات نوین …
بیشتر بخوانید »«آیه الله شیخ محمد مردوخ»؛ نامآورترین روحانی کردستان
آیتالله شیخ محمد مردوخ ملقب به جمالالدین فرزند مرحوم شیخ عبدالمؤمن در ۲۷ رجب سال ۱۲۹۷ هجری قمری برابر با ۱۲۵۶ خورشیدی در سنندج به دنیا آمد و نامآورترین روحانی کُردستان در عهد قاجار و پهلوی است. به گزارش ایکنا از کردستان، آیتالله شیخ محمد مردوخ ملقب به جمالالدین فرزند مرحوم شیخ عبدالمؤمن در ۲۷ رجب سال ۱۲۹۷ هجری قمری …
بیشتر بخوانید »قرآن پیام جهانی و جاویدان
– تعریف قرآن بیگمان قرآن کلام خداوند است که به وسیله جبرییل امانت دار وحی بر حضرت محمد (ص) نازل گردیده. جبرییل پیشتر نیز آورنده ی وحی و پیام خداوندی برای پیامبران پیش از حضرت محمد ص بوده است. هرگاه برای رسول خدا وحی می شد در حالات او تغییراتی به وجود می آمد که افراد دور و بر ایشان …
بیشتر بخوانید »نحوه محاسبه و تعیین حق الزحمه مترجم کتاب
۱۳۹۹-۰۱-۲۳ اگر قصد دارید کتابی را برای ترجمه و چاپ به مترجم و ناشر سفارش بدهید، بایستی پیش از این کار، هزینه آن را برآورد کنید. بدین منظور لازم است که به سراغ مترجمان یا مؤسسات ترجمه بروید و با ناشران صحبت کنید تا بتوانید برآوردی از هزینهها داشته باشید. روش آسانتر این است که به سایتهای ترجمه و نشر کتاب مراجعه نموده و با استفاده …
بیشتر بخوانید »