شیخ الإسلام عبدالحمید: مرزبانان با پادرمیانی مردمی، بدون هیچ امتیازی آزاد شدند
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید ضمن ابراز خرسندی از آزادی مرزبانان ربودهشده کشور، این پیروزی را مرهون “پادرمیانی مردمی” و “حرمت قرآن مجید” دانستند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان در گفتگوی اختصاصی با پایگاه اطلاعرسانی سنیآنلاین، اظهار داشتند: آزادی مرزبانان عزیز کشور بسیار خوشحالکننده است. بنده آزادی آنها را به رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهور محترم و آحاد ملت شریف ایران، بهویژه خانوادههای این عزیزان تبریک عرض میکنم.
مولانا عبدالحمید به خبرنگار سنی آنلاین گفتند: مسئولیت شرعی و ملی ما را بر آن داشت تا موضوع آزادی مرزبانان را پیگیری کنیم. اگرچه پیگیری موضوع آزادی مرزبانان دشوار بود، اما آزادی آنها تمام خستگیهای دوستان را برطرف کرد. الحمدلله مرزبانان عزیزمان امروز وارد زاهدان شدند، که این مسأله مایه خرسندی و خوشحالی مردم عزیز ایران شد.
ایشان در ادامه افزودند: ما از همراه نبودن نفر پنجم با مرزبانان آزادشده، که جام شهادت را نوشیده است، متأثر و متأسفیم. جنازه این عزیز هنوز تحویل داده نشده است که امیدواریم در آینده تحویل داده شود.
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در پاسخ به خبرنگار سنیآنلاین در خصوص اعضای “هیئت مذاکرهکننده”، خاطرنشان کردند: با همکاری و حمایت استاندار محترم و معاون امنیتی ایشان و نیز ارگانهای ذیربط، هیئتی مردمی متشکل از افراد تأثیرگذار منطقه اعزام شد. بنده یک جلد قرآن مجید به همراه پیغامی که حاوی درخواست آزادی گروگانها بود، فرستادم.
امام جمعه اهلسنت زاهدان پیرامون برخی جزئیات مذاکره با اعضای گروه “جیشالعدل” ابراز داشتند: البته گروگانگیران خواستار آزادی برخی از زندانیان بودند و درخواستهای دیگری نیز مطرح کردند، اما در نهایت پذیرفتند که به احترام کلامالله مجید و حرمت علما و مردم، مرزبانان را آزاد کنند.
مولانا عبدالحمید در خصوص مکان تحویل گروگانها گفتند: گروگانها در افغانستان و در مناطق کوهستانی و صعبالعبور، که کسی بر آن مناطق تسلطی ندارد، تحویل هیئت مردمی شدهاند.
مولانا عبدالحمید در عین حال اظهار داشتند: هئیت مردمی گروگانگیران را ترغیب کردهاند که خواستهها و مشکلات خود را از راه مذاکره و گفتمان حل کنند، و آنطور که شنیدهایم آنها نیز آمادگی خود را برای مذاکره اعلام نمودهاند.
خبرنگار سنیآنلاین علت تأخیر در آزادی مرزبانان را جویا شد، که مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: علت تأخیر در آزادی مرزبانان، ایجاد برخی ناهماهنگیها توسط برخی افراد بود، اما الحمدلله در نهایت بدون هیچ امتیازی مرزبانان عزیزمان آزاد شدند.
مدیر دارالعلوم زاهدان نسبت به گروگانگیران اظهار داشتند: ما برای گروگانگیران دعای هدایت میکنیم و معتقدیم که اعضای این گروه و سایر مخالفین که صحبت و مشکلی دارند، باید به گفتمان، که بهترین راهحل است، روی بیاوردند. توصیه ما به همه طرفهای درگیر این است که خواستههای خود را از طریق گفتمان پیگیری نمایند. متقابلا مسئولین نیز از همین طریق اقدام به حل مشکلات و مسائل کنند. اگر به جای خشونت، گروگانگیری و کشتن افراد، خواستهها از طریق گفتمان پیگیری شوند، این بهترین راه برای رسیدن به هدف است.
ایشان در ادامه افزودند: روند آزادی مرزبانان نشان میدهد که ما بسیاری از مسائل را میتوانیم با توکل بر الله تعالی و اعتماد به مردم، که بالاترین نیروی ما بوده و به قول رهبر انقلاب “ولینعمت” هستند، حل کنیم. ما حتی امنیت را، که جزو مهمترین دغدغههاست، به وسیله مردم بهتر میتوانیم برقرار نماییم.
مولانا عبدالحمید در واکنش به موج پیامهای تشکر ملت ایران، اعم از شیعه و سنَی و غیره، به خاطر نقش ایشان در آزادی مرزبانان، اظهار داشتند: بنده و دوستانم هیچ انتظاری از هیچکس ندارم، بلکه این اقدام بدون منافع شخصی و صرفا به خاطر دلسوزی، حس انساندوستی و در راستای اخوت اسلامی و ملی انجام گرفته است و در آینده نیز اگر کاری از دست بنده و عزیزان برآید، دریغ نخواهیم کرد.
بحران بیآبی در سیستان نیز با اقدامات مردمی حل شد
مولانا عبدالحمید ضمن اشاره به نقش مؤثر اقدامات مردمی در حل مشکل بیآبی سیستان، گفتند: ما در راستای حل مشکل بیآبی سیستان، با توکل بر الله تعالی و هماهنگی استاندار محترم سیستان و بلوچستان و با توجه به رابطهای که میان دو ملت ایران و افغانستان وجود دارد، افرادی را برای مذاکره در این خصوص فرستادیم. خوشبختانه این اقدام نیز نتیجه داد و الحمدلله در حال حاضر کانالهای منطقه سیستان پرآب است و پیشبینی میکنیم در آینده کشاورزی در منطقه سیستان رونق بیابد و دریاچه هامون پس از چندین سال خشک شدن بار دیگر پرآب شود. لذا جا دارد بنده از همکاریهای برادران عزیز افغانی صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم.
مدیر دارالعلوم زاهدان افزودند: بنده رفع معضل خشکسالی و بیآبی سیستان را، که یک مسأله ملی بود، کار بزرگی میدانم که به فضل الهی با اقدام مردمی صورت گرفت.
ایشان ضمن تاکید بر “اعتماد به مردم در حل مشکلات” اظهار داشتند: دولت جدید دولتی مردمی بوده و استاندار سیستان و بلوچستان نیز فردی مردمی و هوشیار است و تلاش میکند به همه اقوام و مذاهب نگاه یکسانی داشته باشد. دستگاه دیپلماسی ایران نیز فعالانه عمل میکند و ما از آن حمایت میکنیم، اما همکاریهای مردمی میتواند بسیار مفید و مؤثر واقع شود. حل دو مشکل بزرگ آزادی مرزبانان و بحران بیآبی در سیستان از طریق اقدامات مردمی، پاسخیست که دولت تدبیر و امید از اعتماد و اتَکا به مردم گرفته است. لذا هر کس به مردم توجه نموده و برای آنها ارزش قایل شود، پاسخ خوب و مثبتی خواهد گرفت.
گفتمان تنها راهحل مشکلات است
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از گفتوگوی خود با سنیآنلاین اشارهای به مسایل امنیتی در کشور و نیز به معضل مواد مخدر و راههای مبارزه با این دو مسأله داشتند و خاطرنشان نمودند: مسایل امنیتی و مسأله مبارزه با مواد مخدر از دغدغههای مهم منطقه محسوب میشوند. بنده خشونت، اعدام و صدور احکام سنگین را برای مبارزه با معضل مواد مخدر و نیز مسایل امنیتی کارساز نمیدانم. کارشناسان نیز به این نتیجه رسیدهاند که اعدام راهحل مناسبی برای مبارزه با مواد مخدر نیست. تجربه ۳۵ساله نشان داده است که این روش مبارزه نه تنها موجب ریشهکن شدن بلای خانمانسوز مواد مخدر و حل دیگر مسائل نشده، بلکه روند ورود مواد مخدر به کشور همچنان ادامه دارد و عوارض ناشی از اعدامها نیز غیرقابل جبران بوده است.
ایشان “گفتمان و توجه به مشکلات معیشتی مردم” را بهترین روش مبارزه با مواد مخدر دانستند و افزودند: مسئولان باید ضمن توجه به دیدگاههای صاحبنظران و آگاهان، برای رفع مشکلات معیشتی مردم منطقه گامهای جدی بردارند. لذا بهترین راه حل این بحران و نیز بحران امنیتی، تدبیر، گفتمان، ارائه راهکارهای صحیح و درست و نیز همکاری مردمی است.
سنت آنلاین