آخرین خبرها

تظاهرات در کویت به خشونت کشیده شد


اسلام تایمز : تظاهرات مخالفان کویت که از آن به بزرگترین تظاهرات در تاریخ این کشور یاد می کنند، به خشونت کشیده شده و منابع خبری گزارش دادند که در جریان درگیری نیروهای پلیس و مخالفان در کویت بیش از ۱۱۰ نفر زخمی شدند.

به گزارش اسلام تایمز ؛ بیش از یکصد نفر از معترضان و یازده نیروی پلیس در جریان درگیری های یکشنبه شب بین نیروهای پلیس و دهها هزار تظاهرکننده در کویت زخمی شدند.

تظاهرکنندگان در اعتراض به دستور صباح الاحمد الصباح امیر کویت برای تعدیل جزئی قانون انتخابات پیش از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در اول دسامبر آینده، به خیابانها آمده بودند.

محمد الحمیدی مدیر جمعیت حقوق بشر در یکی از شبکه های اجتماعی در اینترنت نوشت: آسیب دیدگان به بیمارستان منتقل شده اند و حال برخی از آنها وخیم است.

وزارت کشور کویت در بیانیه ای اعلام کرد که ۱۱ نیروی پلیس درجریان پرتاب سنگ از سوی تظاهرکنندگان زخمی شده اند.

نیروهای پلیس ضد شورش بارها از گاز اشک آور و بمب های صوتی و گلوله های پلاستیکی در راستای تلاش برای متفرق کردن این تظاهرات که نمایندگان سابق در جناح مخالف خواستار برگزاری آن شده بودند، استفاده کردند.

به گفته برگزار کنندگان تظاهرات، نیروهای پلیس همچنین دهها نفر از جمله ولید الطبطبائی نماینده سابق پارلمان را بازداشت کردند.

عبدالله البرغش از نمایندگان سابق پارلمان کویت گفت که وی شاهد انتقال زخمی ها توسط خودروهای آمبولانس بوده است.

برپایه این گزارش، البرغش شمار تظاهرکنندگان را حدود یکصد هزار نفر برآورد کرد که بزرگترین تظاهرات در تاریخ کویت به شمار می رود درحالی که ناظران مستقل شمار تظاهرکنندگان را ۳۰ هزار نفر عنوان کرد و پلیس کویت نیز هیچ گونه آماری در این زمینه ارائه نکرده است.

البرغش گفت: شیوه برخورد با تظاهرکنندگان در ” البرغش شمار تظاهرکنندگان را حدود یکصد هزار نفر برآورد کرد که بزرگترین تظاهرات در تاریخ کویت به شمار می رود درحالی که ناظران مستقل شمار تظاهرکنندگان را ۳۰ هزار نفر عنوان کرد و پلیس کویت نیز هیچ گونه آماری در این زمینه ارائه نکرده است. “  کویت بی سابقه بود.

شاهدان عینی گفتند که تظاهرکنندگان در مناطق مختلف شهر کویت برای برگزاری تظاهرات به سمت دفتر نخست وزیری تجمع کردند اما نیروهای پلیس برخی معترضان را محاصره کرده و به آنها دقایقی برای متفرق شدن فرصت داد و سپس از گاز اشک آور و بمب های صوتی استفاده کرد.

درگیریها زمانی روی داد که نیروهای پلیس جلوی برگزاری سه تجمع در مناطق مختلف شهر کویت را گرفتند.

خبرنگار الجزیره در کویت گفت: نیروهای ویژه همچنین خانه مسلم البراک از سران مخالفان و نماینده سابق پارلمان را برای بازداشت وی محاصره کردند.

شاهدان دیگر گفتند: نیروهای پلیس تظاهرات بیش از دو هزار نفر را که به سمت برج های کویت حرکت می کردند، محاصره کرده و آنها را با استفاده از بمب های صوتی مجبور به فرار به بازاری در مجاورت محل کردند.

امداد رسانان گفتند که تعدادی در جریان اقدامات خشونت آمیز زخمی شده اند اما آمار دقیقی در این زمینه ارایه ندادند و مشاهده شد که خودروهای آمبولانس به زخمی ها امداد رسانی اولیه می کنند یا آنها را به بیمارستانها منقل می نمایند.

مخالفان کویتی این تظاهرات را در اعتراض به دستور امیر این کشور به دولت برای تعدیل جزئی قانون انتخابات برگزار کردند.

قانون انتخاباتی کنونی صادره در سال ۲۰۰۶ میلادی، کویت را به پنج حوزه انتخابیه تقسیم می کند که از هریک از آنها ۱۰ نماینده به مجلس امت (پارلمان) راه می یابند.

این قانون تاکید می کند که هر رای دهنده می تواند حداکثر به چهار نماینده رای دهد اما تعدیل جزئی که امیر کویت درصدد انجام آن در قانون انتخابات است، تاکید می کند که هر رای دهنده تنها می تواند به یک یا دو نماینده رای دهد.

امیر کویت یکشنبه هفته گذشته دستور انحلال مجلس امت را که در سال ۲۰۰۹ میلادی تشکیل شد، صادر کرد.

انحلال پارلمان راه را برای برگزاری انتخابات زودهنگام برای دومین بار در سال جاری و پنجمین بار در طول شش سال اخیر در کویت فراهم کرد.

پایگاه نهرین نت اخیرا به نقل از منابع مطلع اعلام کرد: اطلاعات مهمی به دست سازمان اطلاعات کویت افتاده است که نشان می دهد دست های خارجی در این کشور ” قانون تاکید می کند که هر رای دهنده می تواند حداکثر به چهار نماینده رای دهد اما تعدیل جزئی که امیر کویت درصدد انجام آن در قانون انتخابات است، تاکید می کند که هر رای دهنده تنها می تواند به یک یا دو نماینده رای دهد. “  به دنبال استفاده از آزادی های موجود در آن و تلاش برای به راه انداختن تظاهرات ضد

دولتی در این کشور است، این دست ها سعی دارند تا حاکمیت در کویت را در دست گیرند و اختیارات امیر کویت را از وی سلب کنند.

این منابع اعلام کردند که دستگاه های وابسته به سازمانهای جاسوسی عربستان سعودی و قطر در پس پرده این توطئه که آنها را تحرکات مردمی نامیده می شود، قرار دارد.

بنابراین گزارش، این دو کشور هزینه های زیادی بالغ بر ده ها میلیون دلار را در میان افرادی که به نفع سازمان های اطلاعات قطر و عربستان کار می کردند، توزیع کرده اند، این افراد شامل نمایندگان سابق و فعالان مخالف دولت و فعالان میدان الاراده بوده است.

برخی از شخصیت های ارشد کویتی که فرزند آنها در زمینه فعالیت های سیاسی هستند، اعلام کردند که اطلاعات موثقی در اختیار دارند و نشان می دهد عربستان سعودی به دنبال تسلط بر کویت از طریق به کارگیری نمایندگان و شخصیت های پارلمانی و بویژه افراد وابسته به جریان های افراطی سلفی در این کشور است، بندر بن سلطان رئیس سازمان اطلاعات عربستان نیز با بودجه ای نامحدود افراد وابسته به تفکرات وهابی را مورد حمایت قرار می دهد و افراد دیگر از قبیل افسران ارشد ارتش و نیروهای کادر ملی را نیز برای خود می خرد تا به آن چیزی که بندر آن را تمرد آل صباح از عربستان سعودی نام گذاشته است، پایان دهد.

کویت چند ماه پیش پروژه سعودی در مورد اتحاد کشورهای عضو شورای همکاری های خلیج فارس را رد کرده بود.

در همین راستا دستگاه امنیتی دولت کویت اتهاماتی را به برخی از این افراد که اقدام به تحریک مردم علیه خاندان حاکم در کویت مطرح می کنند، وارد کرده است.

وزارت کشور کویت اعلام کرده که این اتهامات در مورد محمد الخلیفه نماینده سابق پارلمان و اسامه المناور و مبارک الوعلان مطرح شده است.

مخالفان کویتی پیش از این تهدید کرده بودند که اگر امیر کویت قانون انتخابات را تعدیل کند، انتخابات هفتم ماه دسامبر آینده را تحریم و تظاهرات برگزار خواهند کرد. مخالفان دولت کویت را به بازی با نتایج انتخابات متهم می‌کنند.

منبع:خبرگزاری فارس

درباره‌ی سـلیمی

نویسنده و مترجم

همچنین ببینید

قطر ۱۰هزار خانه سیار به زلزله زدگان ترکیه و سوریه هدیه می دهد

وزارت خارجه قطر از ارسال ۱۰ هزار خانه سیار به مناطق زلزله زده ترکیه و …

اسلام سیاسی، آری یا نه؟

اخیرا در ارتباط با اصطلاح «اسلام سیاسی» بگو مگوها و اظهار نظرهایی میان اهل دین …

آیا پروژه (هارپ) عامل زلزله اخیر ترکیه بوده است؟

از ساعات نخست زلزله ترکیه بار دیگر شایعات عجیب درباره احتمال وقوع زلزله بر اثر …

سریال تاریخی دیدنی (سلجوقیان بزرگ)

سریال تاریخی فوق العاده (قیام سلجوقیان بزرگ) بازخوانی مهمترین بخش از تاریخ فراموش شده ایران، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *